close Shopping Award - wij doen mee!
Bekijk hele assortiment

Klantenservice

Afmontage bakfietsen, volwassen driewielers en tandems

Wanneer u een bakfiets, volwassen driewieler of tandem aanschaft raden wij u aan om te kiezen voor afmontage door onze vakkundige monteurs. Dit in verband met de complexiteit van de werkzaamheden. De kosten voor de afmontage van een bakfiets of volwassen driewieler bedragen €250. De kosten bij een tandem bedragen €50.

Vanwege de afmetingen van de fiets levert onze eigen chauffeur de fiets af op het opgegeven afleveradres. Nadat u de fiets hebt besteld, neemt onze klantenservice contact met u op. In overleg met u plannen zij een leverdag in. Dit is afhankelijk van de tijd die de afmontage kost en de beschikbaarheid van onze chauffeur. We doen uiteraard ons best om de fiets zo snel mogelijk te leveren, zodat u snel kunt genieten van uw aankoop.

Let op: levering van afgemonteerde bakfietsen, volwassen driewielers en tandems is in verband met de afmetingen alleen mogelijk in Nederland en België.

Afmontage fiets

Als u een fiets bestelt dan moet u van te voren goed nadenken of u de fiets zelf wilt afmonteren of dat wij dit voor u moeten doen.

De fiets helemaal afmonteren en rijklaar maken houdt in: wij monteren het voorwiel, trekken alle bouten en moeren na, smeren alle draaiende delen, stellen de trapas af, spannen de ketting, stellen de remmen en versnellingen af en spaken de wielen na. Laat u de fiets afleveren bij Giga-Bikes in Tilburg, Jumbo Boschdijk in Eindhoven of De Wisselstroom in Hapert, dan monteren wij de pedalen, het stuur en het zadel op de fiets. Laat u de fiets thuis afleveren, dan worden de pedalen en het stuur niet op de fiets gemonteerd in verband met de afmetingen van de doos. In onze handleiding leest u hoe u deze zelf kunt monteren na afleveren. Bij elektrische fietsen laden wij de accu's volledig voor u op. Meerprijs € 37,50. (LET OP : afmonteerkosten van een bakfiets € 250,00 en tandems € 50,00)

Elektrische fietsen dienen ofwel via een computersysteem geprogrammeerd te worden en/of helemaal ingesteld te worden alvorens hiermee veilig gereden kan worden. Wij adviseren u dan ook elektrische fietsen door ons te laten afmonteren.

Standaard worden alle artikelen in de originele verpakking van de producent geleverd. Indien producten door ons moeten worden afgemonteerd, worden deze gecontroleerd op fouten en werking van diverse onderdelen. Bij iedere fiets die rijklaar is gemaakt zit een checklist met de punten waarop de fiets is gecontroleerd. De fiets wordt uitvoerig getest door één van onze monteurs voordat deze wordt verpakt.

U kunt eenvoudig in uw winkelmandje achter elke bestelde fiets aangeven of deze afgemonteerd dient te worden door onze monteur door bij "AFMONTAGE" te kiezen voor "JA".

Afmontage fitness

Het is niet mogelijk fitness-apparaten te laten afmonteren.

Bedenktermijn

Wij begrijpen heel goed dat onze klanten hun aankoop na ontvangst graag nauwkeurig willen inspecteren en in het geval van een mooie fiets ook even willen voelen hoe de fiets zit. Daarom hanteren wij een bedenktijd van 30 dagen na ontvangst van uw aankoop.

Toch niet blij met uw aankoop? Blijkt de maat of kleur niet juist te zijn? Geen zorgen, u kunt uw artikel en zelfs uw fiets binnen 30 dagen na ontvangst van al uw producten nog retourneren. Na ontvangst heeft u 30 dagen de tijd om uw aankopen terug te sturen. Dus bekijk het product gerust zoals u in de winkel zou doen. Voorbeeld: haal een fiets uit de doos en bekijk hem van alle kanten. Wij willen graag benadrukken dat de geldende zichttermijn van 30 dagen duidelijk geen gebruikstermijn is waarin u het product uitvoerig kunt gebruiken alvorens te herroepen.

Bescherming persoonsgegevens

Internet-Bikes, Internet-Toys, Internet-Sportclubs, Internet-Sport&Casuals, Internet-Automotive, Internet-Eyewear en Internet-Bookshops vragen uw persoonlijke naam en adresgegevens voor het maken van de factuur c.q. garantiebewijs. IInternet-Bikes, Internet-Toys, Internet-Sportclubs, Internet-Sport&Casuals,  Internet-Automotive en Internet-Eyewear garanderen dat zij uw persoonlijke gegevens niet voor commerciële doeleinden aan derden doorgeven.

Deelvergoeding

U bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.

Indien u gebruikt maakt van uw herroepingsrecht worden de kosten voor het afmonteren van de fiets niet vergoed.

Duurzaam verpakken

Verpakkingsdozen

Veel van de dozen die we gebruiken voor het verzenden van uw bestelling hebben al een heel leven achter de rug. Door deze dozen te hergebruiken verlengen we de levensduur van deze dozen en dragen we bij aan een duurzamer milieu.

Natuurlijk gebruiken we enkel dozen die geschikt zijn om uw bestelling veilig en betrouwbaar te verzenden.

Als u artikelen naar ons retour stuurt verzoeken wij u vriendelijk in het kader van het milieu onze dozen te hergebruiken. Probeer zo min mogelijk tape te gebruiken.

Zo werken we samen aan het milieu en verlengen we de levensduur van de materialen!

Plastic draagtassen

Tijdens het verzamelen van uw bestelling gebruiken wij plastic draagtassen om uw bestelling veilig en betrouwbaar aan u te verzenden. In onze verzendkosten zit de wettelijk bepaalde bijdrage van € 0,25 verdisconteerd voor deze plastic draagtassen.

Als u artikelen naar ons retour stuurt verzoeken wij u vriendelijk in het kader van het milieu deze plastic tassen te hergebruiken. Zo werken we samen aan het milieu en verlengen we de levensduur van de materialen!

Fietsverzekering

Vragen over de fietsverzekering?

De fietsverzekering wordt aangeboden door simplesurance. Voor specifieke vragen kun je altijd direct contact opnemen met de verzekeraar op: 0800 – 400 4008 (gratis).

Hoe kan ik een verzekering afsluiten voor mijn fiets?

Tijdens het bestellen van je fiets krijg je in het scherm ‘afrekenen’ automatisch een passende verzekering voor jouw nieuwe fiets aangeboden. Je hoeft alleen het hokje ‘fietsverzekering toevoegen’ aan te klikken voordat je de bestelling afrondt. Je krijgt de verzekeringspolis enkele minuten laten per e-mail toegestuurd.

Wat dekt de fietsverzekering?

Met de fietsverzekering van simplesurance ben je verzekerd tegen diefstal van je fiets (ook van onderdelen), inbraak en roof. Wordt je fiets vernield door vandalisme dan worden de kosten voor reparaties gedekt door de simplesurance, en dat zonder eigen risico. Ook geldt de dekking voor schade door ongelukken en verkeerde bediening.

Wat is de looptijd van de simplesurance fietsverzekering?

Je bent een jaar lang verzekerd. De verzekering wordt niet automatisch verlengd. Voordat de verzekering afloopt krijg je een e-mail van simplesurance en heb je de mogelijkheid de verzekering opnieuw te verlengen. Je blijft op deze manier volledig in controle.

Geldt de verzekering ook als ik tijdelijk in het buitenland verblijf?

De verzekering zorgt voor een dekking in heel Europa. Je bent dus ook goed verzekerd wanneer je jouw tweewieler meeneemt op vakantie.

Mijn fiets is gestolen wat moet ik nu doen?

Diefstal meld je eenvoudig via de simplesurance-website. Na het invullen van het online schadeformulier wordt je claim snel beoordeeld. Doe ook direct aangifte van de diefstal bij de politie. Na controle en goedkeuring worden de kosten van een vervangende fiets vergoed.

Mijn fiets is beschadigd. Wat moet ik doen?

Een schade meld je eenvoudig op www.simplesurance.nl/claims. Na invullen van het online schadeformulier wordt er snel contact met je opgenomen over de verdere schadeafwikkeling.

Hoe bereik ik de verzekeraar?

Heb je nog vragen, dan beantwoordt simplesurance die graag persoonlijk:
E-mail: support@simplesurance.nl
Telefoon: 0800 - 400 4008 (bereikbaar maandag – vrijdag van 9:00 – 18:00 uur)

Garantie

Internet-Bikes, Internet-Toys, Internet-Sportclubs, Internet-Sport&Casuals, Internet-Automotive en Internet-Eyewear hanteren de volgende garantievoorwaarden.

Voor de fietsen:

 1. Tien jaar garantie op frame en voorvork.
 2. Vijf jaar garantie op het lakwerk op roesten van binnenuit
 3. Eén jaar garantie op alle onderdelen, behalve op de banden.

Overige producten

Voor de andere handelsartikelen dan de fietsen hanteren Internet-Bikes, Internet-Toys, Internet-Sportclubs, Internet-Sport&Casuals,  Internet-Automotive en Internet-Eyewear de garantievoorwaarden van de fabrikant.

Je factuur is tevens het garantiebewijs. Bewaar deze dus goed!

Voor de overige garantievoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene leveringsvoorwaarden.

Garantie afwikkeling

Indien u met bepaalde onderdelen denkt in aanmerking te komen voor garantie, dan geldt hiervoor de volgende procedure:

 1. U stuurt op uw kosten het onderdeel op naar Internet-Bikes, Internet-Toys, Internet-Sportclubs, Internet-Sport&Casuals, Internet-Automotive, Internet-Eyewear en Internet-Bookshops ter attentie van klantenservice, Rootven 18-20, 5531 MB Bladel. U voegt hierbij tevens een kopie van uw factuur c.q. garantiebewijs en een schriftelijke omschrijving van de klacht.
 2. U kunt uw artikel ook ter garantie afgeven op één van onze afhaalpunten:

Zorg ervoor dat u garantie-artikelen ter attentie van onze Klantenservice retourneert. 

Let op: Zorg ervoor dat u het artikel indien redelijkerwijs mogelijk in onbeschadigde en originele verpakking vergezeld met kopiefactuur en omschrijving van de klacht bij één van onze afhaalpunten afgeeft. Indien u artikelen bij één onze afhaalpunten af geeft, verzoeken wij u om uw factuurnummer bij de hand te houden. Ons servicepersoneel heeft uw factuurnummer nodig om uw retourzending te verwerken.

 1. Internet-Bikes, Internet-Toys, Internet-Sportclubs, Internet-Sport&Casuals, Internet-Automotive, Internet-Eyewear en Internet-Bookshops beoordelen de garantie en indien noodzakelijk stemt zij deze af met de leverancier.
 2. Indien de klacht voor garantie in aanmerking komt, dan sturen Internet-Bikes, Internet-Toys, Internet-Sportclubs, Internet-Sport&Casuals, Internet-Automotive, Internet-Eyewear en Internet-Bookshops op hun kosten een vervangend artikel naar u toe.
 3. Nadat u het artikel, waarvoor u gebruik wilt maken van uw garantierecht, heeft opgestuurd naar T.O.M. bv, dan wordt uw garantieverzoek beoordeeld door de klantenservice van T.O.M. bv. Indien blijkt dat uw garantieverzoek gegrond is, dan stuurt T.O.M. bv u kosteloos een vervangend artikel op. Tevens worden dan de verzendkosten die u heeft gemaakt om het artikel retour te sturen, met een maximum van de originele verzendkosten, door T.O.M. bv aan u vergoed en aan u via de bank terug betaald. Om de terugbetaling te kunnen verwerken dient u uw IBAN-nummer te vermelden bij uw retourzending.

Inruil

Internet-Bikes ruilt geen fietsen in.

Klachten afwikkeling

Indien u een klacht heeft met betrekking tot uw bestelling, dan geldt hiervoor de volgende procedure.

 1. U stuurt een email naar onze klantenservice afdeling: klantenservice@tom-bv.com. U voegt hierbij tevens een kopie van uw factuur c.q. garantiebewijs en een duidelijke omschrijving van de klacht.
 2. Ons klantenserviceteam neemt uw klacht zo spoedig mogelijk in behandeling en zal hierover contact met u opnemen.
 3. Indien uw klacht terecht is en voor garantie in aanmerking komt, dan zal onze klantenservice u een passende oplossing aanbieden.
 4. Ons klantenserviceteam is van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00 bereikbaar.

Laagste prijsgarantie

Omdat we jou als klant 100% tevreden willen houden, bieden we op diverse producten een laagste prijsgarantie. Vind je hetzelfde product voor een lagere prijs bij een andere online aanbieder? Dan passen wij onze prijs aan. Lees hier de voorwaarden die van toepassing zijn op de laagste prijsgarantie:

 1. De laagste prijsgarantie geldt op alle producten met het laagste prijsgarantielogo.
 2. De concurrerende aanbieder moet het product in een Nederlandse webshop verkopen en het moet een door de leverancier erkende dealer zijn.
 3. De concurrerende aanbieder moet het product daadwerkelijk op voorraad hebben.
 4. De prijs is openbaar geadverteerd en moet voor ons controleerbaar zijn.
 5. De concurrerende prijs moet de vaste prijs van het product zijn. Het mag geen actieprijs of onderdeel van een aanbieding zijn.
 6. De laagste prijsgarantie geldt op het moment van aankoop.
 7. De laagste prijsgarantie geldt op de basisprijs van het product exclusief verzendkosten en/of afmonteerkosten.

Zie je het product voor de aankoop voor een lagere prijs bij een andere webshop? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@tom-bv.com of via de live chat op de website. Zij zorgen dat je het product voor de laagste prijs koopt bij onze webshops.

Leveringstermijn

Internet-Bikes heeft permanent minimaal 10.000 fietsen op voorraad en samen met Internet-Toys, Internet-Sportclubs, Internet-Sport&Casuals, Internet-Automotive, Internet-Eyewear en Internet-Bookshops meer dan 600.000 aanverwante artikelen op voorraad en levert 99% direct uit voorraad. Mocht er onverhoopt toch een product niet op voorraad zijn, dan wordt uw bestelling exclusief het niet op voorraad zijnde product opgestuurd. Na ontvangst en controle van uw bestelling meldt u uw artikel dat u niet heeft ontvangen bij T.O.M. bv. U ontvangt het bedrag van het betreffende manco artikel terug via de wijze waarop u deze aan ons betaald heeft. Manco's worden niet nageleverd.

Nieuwsbrief

U kunt zich te allen tijde afmelden van onze nieuwsbrieven. In iedere nieuwsbrief staat onderin een duidelijke afmeldlink vermeld die u hiervoor kunt gebruiken.

Prijzen

De prijzen van al onze handelsartikelen zijn inclusief btw. De prijzen op het gebied van de dienstverlening arbeid zijn inclusief 9% btw (Lage btw-tarief).

Retourneren

In de periode van 30 dagen na ontvangst van uw totale bestelling heeft u de mogelijkheid te herroepen. U bent op tijd met herroepen als u de herroeping verzendt voordat deze termijn is verstreken. Tijdens deze bedenktijd van 30 dagen dient u zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. U dient het product slechts in die mate uit te pakken zodat u kunt beoordelen of u het product wenst te behouden.

Let bij het retourneren op het volgende:

 • De 30 dagen bedenktijd geldt alleen voor die producten die bij de webwinkels van T.O.M. bv gekocht zijn.
 • U kunt binnen een termijn van 30 dagen na ontvangst van uw totale bestelling en zonder opgave van reden de koopovereenkomst herroepen, u bent op tijd met herroepen als u de herroeping verzendt voordat deze termijn is verstreken.
 • Wij adviseren u, om het verwerken van uw retourzending te optimaliseren, gebruik te maken van het modelformulier voor herroeping en een kopie van uw factuur toe te voegen aan de retourzending.

Terugbetaling

 • Indien u een bedrag betaald heeft, zal dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terug betaald worden met hetzelfde betaalmiddel waarmee u betaald heeft. T.O.M. bv mag wachten met terugbetalen tot zij de goederen retour heeft ontvangen of de consument heeft aangetoond dat de goederen zijn afgeleverd bij T.O.M. bv, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Aan de terugbetaling zijn voor u geen administratiekosten verbonden.
 • De verzendkosten en het risico van verzending van uw adres naar onze vestiging zijn voor uw rekening.
 • Wanneer u een bestelling in zijn geheel retourneert ontvangt u het totale factuurbedrag inclusief de verzendkosten terug. Indien u een bestelling gedeeltelijk retourneert ontvangt u enkel de artikelwaarde terug.
 • Indien u gebruik maakt van het herroepingsrecht, worden de kosten voor het afmonteren van de fiets niet vergoed.

Mag u uw artikel retourneren na gebruik?
U bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourprocedure
U kunt op deze wijze producten aan ons retourneren:
Wij adviseren u, om het verwerken van uw retourzending te optimaliseren, gebruik te maken van het retourformulier en deze samen met een kopie van uw factuur toe te voegen aan de retourzending.

Het retourformulier is te vinden via onderstaande link:
Retourformulier

Retouradres T.O.M. bv:
T.O.M. bv
T.a.v. retourafdeling
Rootven 18
5531 MB Bladel

Gratis retourneren via onze afhaalpunten
U kunt de artikelen gratis retourneren bij één van onze afhaalpunten:

Retouren dienen in een gesloten doos te worden aangeleverd. Stop het volledig ingevulde retourformulier en een kopie van de factuur in de doos. Houd uw factuurnummer of postcode bij hand als u de retourzending afgeeft bij één van de bovenstaande afhaalpunten.

Retourlabel aanschaffen
In uw account kunt u de retourzending online aanmelden. Hier heeft u de mogelijkheid om een retourlabel aan te schaffen. Hiermee verzend je de retourzending voor een lager tarief met DHL naar T.O.M. bv. Indien u geen account heeft kunt u deze eenvoudig aanmaken onder het kopje ‘mijn account’. Wanneer u zich aanmeldt met hetzelfde e-mailadres dat u bij de bestelling heeft opgegeven, verschijnt de bestellingen automatisch in de bestelhistorie. Let op: deze retouroptie is momenteel alleen beschikbaar voor klanten met een Nederlands adres.

Bekijk de pagina over de bedenktijd voor nadere informatie over het herroepingsrecht.

Service onderhoud

Om optimaal van uw fiets te genieten is het juiste onderhoud van groot belang. Voor vriendelijk en professioneel advies kunt u bij ons servicepunt Giga-Bikes Tilburg terecht. Onze professionele servicemedewerkers adviseren u graag en voeren reparaties en onderhoud met de groots mogelijke zorg voor u uit. Bij iedere onderhoudsbeurt voeren onze servicemedewerkers de volledige Giga-Bikes Quality Check uit, waarmee u zeker bent van een goed onderhouden fiets die garant staat voor rijplezier! De Giga-Bikes Quality check bestaat uit:

 • Een check of de draaiende en glijdende onderdelen zijn voorzien van het juiste smeermiddel.
 • Een check van de spaakspanning en controle op zij- en/of hoogte slagen in de velgen.
 • Een check op de afstelling en juiste werking van de remmen.
 • Een check op de afstelling en van de versnellingen.
 • Een check op alle schroefdraad verbindingen.
 • Een check of de ketting op juiste spanning is en is voorzien van smering.
 • Een check op speling op de naven, balhoofdstel en trapas.
 • Een check op de werking van de verlichting.
 • Een check op de werking van het slot en sleutel.
 • Een check op de afstelling van het zadel en het stuur.
 • Een proefrit van de monteur, inclusief check op stuurgedrag, remwerking en schakelmechanisme.
 • Daarnaast wordt uw fiets volledig gepoetst.

Onze servicemedewerkers van Giga-Bikes Tilburg staan vijf dagen per week voor u klaar!

Openingstijden:

 

Maandag

gesloten

Dinsdag

09:00-18:00

Woensdag

09:00-18:00

Donderdag

09:00-20:00

Vrijdag

09:00-18:00

Zaterdag

09:00-17:00

Zondag

gesloten

Adres:
Piusstraat 64 A-B
5038WT Tilburg

Showroom - proefrit

Naast onze webwinkels beschikken wij over een fysieke winkel: Giga-Bikes in Tilburg.

Met ruim 1000m2 fietsplezier biedt Giga-Bikes een totaalervaring op fietsgebied waar u de producten zelf kunt zien en vasthouden. Achter de winkel ligt een afgesloten testparcours waar u de fiets veilig naar hartenlust kunt testen. Tevens beschikt Giga-Bikes over een werkplaats waar onze medewerkers vakkundig iedere reparatie of afstelling ter plaatse voor u kunnen uitvoeren.

U vindt Giga-Bikes Tilburg op het volgende adres:

Piusstraat 64 a-b
5308WT Tilburg
Tel. 013-5821929

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 9.00 - 18.00 uur
Woensdag: 9.00 - 18.00 uur
Donderdag: 9.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 17.00 uur
Zondag: Gesloten


Wij raden u aan van te voren even te bellen of het door u gewenste model in onze winkel op voorraad staat.

Transport

U kunt ervoor kiezen om de gewenste artikelen thuis te laten bezorgen. Voor de bezorging van onze artikelen uit ons gehele assortiment werken wij nauw samen met DHL. 

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm