Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Longboards

Een longboard lijkt in veel opzichten op een skateboard. Ben jij van plan vooral langere afstanden te gaan rijden? Dan is een longboard ideaal! Neem eens een kijkje in ons ruime assortiment longboards!

Sorteer op:
3 resultaten
3 resultaten


Longboards

Waar een skateboard speciaal gemaakt is om mee te stunten, is een longboard echt gemaakt voor het rijden van langere afstanden. Een longboard heeft grote zachte wielen, die veel comfort bieden en makkelijk over oneffenheden rollen. Het onderstel van een longboard is zo gemaakt dat je met het board kunt sturen. In onze shop vind je een uitgebreid aanbod aan longboards, van bekende merken als Osprey en Nijdam.

Welk longboard past bij mij?

Om een longboard te vinden wat aan jouw wensen voldoet, is het aan te raden rekening te houden met hoe je ermee wil gaan rijden. Hieronder vind je een korte uitleg over verschillende rijstijlen en naar wat voor soort boards het beste kunt kijken:

Cruising en carving

Dit is eigenlijk het ‘relaxte’ toeren door de stad. Op deze manier ga je naar school, rijd je van straten met een lichte helling naar beneden en rijd je langere afstanden. 

  • Vorm board: Directioneel (bedoeld om alleen mee vooruit te gaan)
  • Kick tail: handig om snel dingen te ontwijken.
  • Pintail boards zijn ideaal voor cruisen en carven.

Downhill longboarding

Hierbij race je zo snel als je kan over heuveltjes terwijl je controle over je board houdt. Voor minder luchtweerstand en meer stabiliteit sta je bij dit type longboarden vaak gehurkt en/of gebukt op je board.

  • Vorm board: Directioneel (bedoeld om alleen mee vooruit te gaan)
  • Diepe concave: randen van het board hoger dan het centrum.

Freeride longboarding

Bij deze stijl race je met een behoorlijke snelheid van een heuvel of helling af, terwijl je je ondertussen focust op het uitvoeren van stijlvolle power slides om je afdaling te regelen. Dit is een type longboarden waarvoor je redelijk wat ervaring nodig hebt.

  • Vorm board: Twin/symmetrisch (om zowel mee vooruit als achteruit te gaan)
  • Diepe concave: randen van het board hoger dan het centrum.

Freestyling

Dit is in principe gewoon doen waar je zin in hebt. Sliding, trucjes, dansen of gewoon rijden, het kan allemaal! Freestyling is onder andere een goede manier om je basis skills te verbeteren.

  • Vorm board: Twin/symmetrisch (om zowel mee vooruit als achteruit te gaan)
  • Kick tail: nodig om trucs uit te kunnen voeren.

Welke maat board?

Over het algemeen geldt: een langer board geeft meer stabiliteit bij hoge snelheden, een korter board is wendbaarder. Voor kinderen jonger dan 12 is een board tussen 26 en 36 inch aan te raden. Verder liggen de maten gemiddeld tussen 37 en 42 inch. Er zijn ook langere boards op de markt, zodat je beter kunt ‘dansen’ of meer stabiliteit hebt op hoge snelheden.

Neem een kijkje in ons assortiment en zoek jouw perfecte board vandaag nog uit!

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm