Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 40 in Nederland

Zwembadreiniging

Zwembadreiniging is essentieel bij het onderhouden van het zwembad. Houd het zwemwater op peil met chloortabletten, vlokmiddel, pH stabilisator en meer. Bekijk hieronder ons assortiment.

Sorteer op:
1 resultaten
Interline zwembadreiniger Shock 55 Granulaat 5 kg
86,95
1 resultaten


Optimale waterkwaliteit

Zwembadreiniger houdt het zwemwater schoon en hygiënisch. Een zwembad is leuk, maar vraag ook om onderhoud. Dat gaat heel eenvoudig dankzij ons uitgebreide assortiment zwembadreiniging. Je vindt hier alle spullen waarmee je het water helder en sprankelend houdt, zoals reiniger en zelfs zwembadrobots die het bad schoonhouden. Het onderhoud begint bij het regelmatig meten van de waterkwaliteit. Hiervoor meet je de pH-waarde. De pH-waarde is namelijk belangrijk bij de werking van de zwembadreiniging. Om dit te meten heb je speciale teststrips nodig. Door deze even in het water te houden lees je precies af of de waarde te hoog of te laag is. Doe dit minstens één keer per dag om de waterkwaliteit optimaal te houden.

Zwembadreiniging

De pH-waarde mag tussen de 6,8 en 7,8 schommelen en heeft een ideale waarde van 7,2. Wanneer deze waarde hoger of lager is, stel je het zwembadwater bij met zwembadreiniger. Hiervoor gebruik je chloor, vlokmiddel, alkaliniteit poeder of pH plus of min granulaat. Chloor gebruik je om het water te desinfecteren. Vlokmiddel bindt zwevende vuildeeltjes, zodat de zwembadfilter ze beter kan opvangen. Alkaliniteit poeder helpt bij het neutraliseren van het zuur in het water. Met pH plus of min granulaat stel je de pH-waarde naar boven of beneden bij. Om de zwembadreinigers optimaal te laten werken is het belangrijk dat het water de juiste temperatuur heeft. Water met een temperatuur tussen 25ºC en 27ºC is makkelijker te onderhouden.

Waarom is het nodig?

In het water leven algen en bacteriën. Door zwembadreiniging te gebruiken voorkom je dat deze gaan groeien en het water troebel of groen wordt. Daarnaast laten cosmetica (zonnebrand) en huidvetten los in het water. Dat heeft invloed op de kwaliteit van het water. Met zwembadreiniging zorg je ervoor dat deze weer op peil raakt. Daarnaast verlengt het ook de levensduur van het zwembad. Heb je een klein kinderzwembad in de tuin staan? Ververs het water dan regelmatig volledig. Bij een groot opzetzwembad of opblaaszwembad is dit vaak een tijdrovende en kostbare klus. Bij deze type zwembaden gebruik je de zwembadreinigers. Maak daarnaast gebruik van onze schoonmaaksets om groter vuil (bladeren, insecten) uit het water te scheppen en om de bodem en randen te reinigen. Bestel je op werkdagen voor 16.00 uur, dan verzenden wij dezelfde dag nog.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm