Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland
Top 10 reisspellen Banner
Geschreven door Yvonne

Top 10 reisspellen

Reisspellen zijn compacte spellen die je eenvoudig in een tas of koffer met je mee kunt nemen. Ze zijn, zoals de naam al aangeeft, uiterst geschikt om mee te nemen op vakantie. Een voorbeeld van een klassiek spel dat altijd leuk is om te spelen is het Wie Is Het? reisspel, de reisvariant van het populaire spel. Er zijn dus reisspellen die een kleine versie zijn van een groter (bord)spel, maar er zijn ook reisspellen die een opzichzelfstaand spel zijn. Ben jij op zoek naar een spel om handig in je koffer of backpack te schuiven en zo mee te kunnen nemen op vakantie? Bekijk dan hieronder ons top 10 lijstje van compacte reisspellen.

Onze top 10 reisspellen bestaat uit kaartspellen, dobbelspellen en reisedities van traditionele spellen. En eigenlijk vinden wij alle spellen uit deze lijst bijna even leuk. Een echte 'top 10' is het dus niet, het is meer gewoon een lijst met ontzettend leuke reisspelletjes.

Ook benieuwd naar andere top 10's? Bekijk dan onze top 10 dobbelspellen of gezelschapsspellen eens. 
 

Onze top 10 reisspellen:

1. Sushi Go
2. Qwixx
3. Cluedo Grab and Go
4. Machi Koro
5. Genius Fun and Go
6. The Mind
7. Catan
8. Qwirkle
9. Rummikub
10. Shit Happens

 

1. Sushi Go

Leeftijd: vanaf 8 jaar. Voor 2-5 spelers. Duur: +/- 20 minuten.

Probeer de beste combinaties van sushi gerechten te verzamelen. Maki rolls, sashimi, wasabi, nigiri: alle lekkernijen komen voorbij. En vergeet ook niet om af en toe een toetje te pakken, heb je deze aan het einde het minste dan verlies je namelijk punten. Scoor de meeste punten en laat zien dat je een echte sushi chef bent!

 • Eindeloos speelplezier. Het spel is snel en blijft leuk om te spelen.
 • Goede combinatie van geluk en strategie.
 • De uitleg over het gebruik van de eetstokjes kaart is onduidelijk.
   

Heb jij een eetstokjes kaart in je handen? Als je hem oplegt mag je de kaart de volgende beurt (of later) ruilen tegen twee andere kaarten. Je legt deze kaart dus bij de kaarten die je al op hebt gelegd, spaart een goede kaart-combinatie, roept ‘sushi-go’, pakt de eetstokjes kaart terug in je handen en legt twee kaarten neer.

 

2. Qwixx 

Leeftijd: vanaf 8 jaar. Voor 2-5 spelers. Duur: +/- 15 minuten.

Het doel van Qwixx is om zoveel mogelijk getallen aan te kruisen op je scoreblad. Meer kruisjes betekent meer punten, en meer kans dus om te winnen. In het spel is geluk een belangrijke factor, maar je moet ook wel wat slimme keuzes maken om te kunnen winnen. Het lijkt wel een beetje een ge-upgrade versie van Yahtzee: dobbelen en getallen aankruisen, maar dan ben je elke worp aan de beurt en moet je echt slimme keuzes maken om te winnen.

 • Makkelijk te leren.
 • Speelduur is kort, slecht 15 minuten. Hierdoor is het een leuk spelletje om even tussendoor te spelen.

 

3. Cluedo Grab and Go

Leeftijd: vanaf 8 jaar. Voor 2-6 spelers. Duur: +/- 45 minuten.

Los als eerste de moord op en win het spel! Net als het traditionele spel moet je bij deze reisversie steeds verdachten van je lijstje afstrepen, tot jouw hoofdverdachte (de moordenaar, als het goed is) overblijft. De regels zijn een klein beetje anders dan bij de traditionele versie, zodat het spel net wat sneller verloopt.

 • Door de verharde doos is dit spel ideaal om mee te nemen in een koffer.
 • Wel echt erg klein, fijn om mee te nemen maar misschien wat onhandig in het gebruik.

 

4. Machi Koro

Leeftijd: vanaf 6 jaar. Voor 2-4 spelers. Duur: +/- 30 minuten.

Bij Machi Koro draait alles om het zo snel en groot mogelijk bouwen van een stad. Het spel lijkt in essentie wel wat op het populaire Catan, maar dan gaat het allemaal een stuk sneller. En in Catan draait alles om handelen, een aspect wat bij Machi Koro ontbreekt. Het spel is redelijk strategisch, je moet bij elke beurt op blijven letten en sneller dan je tegenstander een stad opbouwen.

 • Makkelijk te leren.
 • Ben je echt fan van Catan, dan valt Machi Koro mogelijk wat tegen.

 

5. Genius Fun & Go

Leeftijd: vanaf 8 jaar. Voor 2-4 spelers. Duur: +/- 20 minuten.

Verzamel als eerste een bepaald aantal tegels van elk van de zes kleuren, en win! Draai een tegel om en maak de beslissing: scoor de punten of neem een gokje en speel verder. Speel je verder, dan loop je het risico om alles te verliezen. Durf jij een gokje te wagen en ga jij er met de winst vandoor, of verlies je alles?

 • Mooi spel, en super spannend.

 

6. The Mind

Leeftijd: vanaf 8 jaar. Voor 2-4 spelers. Duur: +/- 20 minuten.

The Mind is een bijzonder spel, het is een echte beleving en team-ervaring. Je mag niet praten en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen. Maar toch moet je samenwerken om alle levels te kunnen voltooien. Kijk elkaar aan, twijfel, en schat in of je medespeler een hogere of lagere kaart dan jou heeft. Om het je iets makkelijker te maken krijg je ook een aantal levens, maar zijn deze op dan verlies je het spel. Lukt het jullie om het spel te verslaan?

Vergelijkbaar spel: The Game.

 • Het spel is echt anders dan andere spellen. Als je je compleet focust op het 'gedachtenlezen', is het spel een echte beleving.
 • Niet zo gezellig omdat je niet mag praten.

 

7. Catan

Leeftijd: vanaf 10 jaar. Voor 2-4 spelers. Duur: +/- 75 minuten.

Speel de reiseditie van Catan! Deze compacte uitgave van het populaire handelsspel Catan bevat alle spelonderdelen die ook in het basisspel zitten, maar dan allemaal in kleiner formaat. Dit maakt deze uitvoering perfect om mee te nemen op vakantie. Ook de spelregels zijn zo goed als hetzelfde, alleen de opbouw van het speelbord is iets veranderd (het bestaat uit 6 delen in plaats van uit losse tegels). 

 • Je kunt het met twee personen spelen, in tegenstelling tot de gewone editie die je met mininmaal 3 personen speelt.
 • De kleine kaartjes zijn even wennen als je de grotere kaartjes van de gewone editie gewend bent.

 

8. Qwirkle

Leeftijd: vanaf 8 jaar. Voor: 2-4 spelers. Duur: +/- 30-45 minuten.

Scoor punten door tegels met verschillende symbolen of kleuren aan elkaar te leggen. Je krijgt bonuspunten als je een serie afmaakt of het spel beëindigt. Wie scoort de meeste punten? Het spel bevat geen speelbord en kan daardoor op elk oppervlak gespeeld worden.

 • Makkelijk te leren, leuk voor jong én oud. 
 • Tactisch spel.
 • Rode en oranje kleuren zijn wat lastig te onderscheiden.
 • Erg kleine onderdelen. Kun je als nadeel zien, maar hierdoor neem je hem makkelijk mee op reis.

 

9. Rummikub     

Leeftijd: vanaf 6 jaar. Voor 2-4 spelers. Duur: +/- 60 minuten.

Rummikub combineert tactiek, inzicht en een klein beetje geluk. Raak alle tegels op je bordje zo snel mogelijk kwijt om het spel te winnen. Deze reiseditie maakt het mogelijk om het spel bijvoorbeeld in de auto, op de camping of op het strand te spelen. Wie legt de slimste combinaties en heeft als eerste alle cijfers op tafel liggen?

 • Een klassieker die nog steeds leuk is om te spelen.
 • De steentjes zijn klein, maar niet té klein.

 

10. Shit Happens (18+)

Leeftijd: vanaf 18 jaar. Voor 2-6 spelers. Duur: +/- 30 minuten.

Shit Happens is een hilarisch en weerzinwekkend partyspel. Alle situaties die je tegenkomt moet je rangschikken op de ‘lane of pain’ schaal, die van 1 tot 100 loopt. Wat is erger? Raad je het goed dan leg je je kaart bij het rijtje neer. Als eerste 10 kaarten goed? Dan win je het spel.

 • Ontzettend grappig.
 • Je kunt het niet super vaak achter elkaar spelen, dan ga je de kaarten herkennen.
 • 18+, dus geen spel voor het hele gezin.

 

Naast deze 10 reisspellen, zijn er ook nog genoeg andere spellen waar je een reiseditie van hebt (zoals de reiseditie van Rummikub die hierboven genoemd is). Denk aan spellen zoals: Mens Erger Je Niet!, Triominos, Domino. Ben je enthousiast geworden over de reisspellen en overweeg je om er één (of meerdere) aan te schaffen? Neem dan eens een kijkje in het uitgebreide en voordelige spellen-assortiment van Internet-Toys. En voor extra hoge kortingen en voordelige prijzen kijk je in onze opruiming

Heb je nog vragen over een specifiek product of een algemene vraag, neem dan contact met ons op via de live chat of via de klantenservice.
 

Bekijk al onze reisspellen

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm