Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 40 in Nederland
% OP=OP Heel veel artikelen in prijs verlaagd! Shop nu >
Geschreven door Yvonne

Maak je eigen… de 9 leukste DIY pakketten

Helemaal zelf iets maken, welk kind (of welke volwassene) vindt dat nou niet leuk? Met ingrediënten of losse onderdelen beginnen en daar vervolgens een creatie van maken. Als je gaat knutselen doe je dit natuurlijk al, maar dan moet je zelf alle ingrediënten en items in huis halen en daarnaast zelf uitvogelen hoe je iets maakt. Wil je eens iets anders doen of maken en ook nog eens in één klap alle ingrediënten in huis hebben? Dan is een DIY pakket ideaal. Met zo’n pakket maak je bijvoorbeeld je eigen bruisballen of kaarsen. Dingen die je niet gauw helemaal uit jezelf maakt. Wat zijn nu echte toppers om zelf te maken? Wat zijn goede pakketten en merken? Je leest er op deze pagina alles over.
 

Wat betekent DIY?

Waar staat DIY eigenlijk voor? DIY betekent Do It Yourself, oftewel: maak het zelf. Hou je van knutselen of ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Dan is een DIY set een echte aanrader. Met zo’n set creëer je zelf producten die je vervolgens kunt gebruiken. Echt ideaal om een koude of natte dag mee door te komen. Maar ook perfect om gewoon lekker creatief mee bezig te zijn. Het voordeel van een DIY set ten opzichte van andere manieren van knutselen: je hebt alles in één set bij elkaar zitten en kunt gewoon een stappenplan volgen om iets te maken. Het kan dus bijna niet mislukken, terwijl je toch creatief bezig bent.

Meisje maakt eigen sieraden met DIY set
In een DIY pakket zitten alle ingrediënten of items die je nodig hebt om datgene te maken wat je met het pakket wilt maken.
 

Welke DIY pakketten zijn er allemaal?

Er zijn pakketten voor vrijwel ieder kind of elke volwassene. Je kunt kiezen uit de meest uiteenlopende dingen. Denk hierbij aan sets om kaarsen of zeepjes te smelten, je eigen sieraden te maken of slijm of kristallen te creëren. Zowel voor jongens als meisjes zijn er talloze opties. En ook voor volwassenen zijn er genoeg sets die ontzettend leuk zijn. Kortom, bedenk van tevoren waar de interesses van je kind liggen en ga dan op zoek naar een DIY set. Of bekijk onze top 9 DIY pakketten hieronder eens. Dit is een selectie met de leukste sets van bekende merken. Met een van deze sets zit je altijd goed!

Wil je toch gewoon zelf aan de slag gaan en wat gaan knutselen? Lees onze pagina ‘Knutsel ideeën: 9x knutselen met weinig materialen’ eens door voor leuke en originele knutseltips. 


9 leuke DIY pakketten

Hieronder lees je meer over leuke DIY pakketten voor jong én oud en voor zowel jongens als meiden:

1. DIY kaarsen maken

Je kunt helemaal zelf kaarsen maken met behulp van oude kaarsen of zelf gedraaide kaarsen maken van dinerkaarsen, maar je kunt ook met een DIY set aan de slag gaan. Voordeel van zo’n set (en alle andere DIY sets): je hoeft verder geen materialen in huis te halen. Ga je zelf kaarsen maken dan moet je allerlei materialen in huis halen, zoals de kaarsen zelf, een pan/kom, huishoudfolie, een deegroller en/of lonten. Het leuke van deze sets is dat je na afloop kaarsen hebt die je ’s avonds aan kunt steken. Je hebt dus plezier tijdens  het maken van de kaarsen en geniet daarna van het aansteken van de kaarsen.

Hoe maak je gedraaide kaarsen?

Wil jij toch weten hoe je zelf gedraaide kaarsen maakt? We geven je hieronder een handig stappenplan zodat jij zelf aan de slag kunt gaan:

Stap 1. Vul een pan met warm (niet koken) water en leg hierin de dinerkaarsen die je wilt gaan draaien. Laat ze ongeveer 15 minuten liggen.
Stap 2. Haal de kaarsen uit de pan en leg ze op een snijplank. Tip: leg op de snijplank en over de kaarsen huishoudfolie.
Stap 3. Rol met een deegroller over het gedeelte dat je wilt gaan draaien. Draai de onderste 5 cm niet om de kaars nog in een kandelaar te kunnen steken.
Stap 4. Zorg dat het kaarsvet zacht is. Eventueel even opnieuw verwarmen in het badje. Draai daarna voorzichtig één kant op zodat er een mooie draai ontstaat. Dit kun je eventueel herhalen voor meerdere draaien.
Stap 5. Laat het kaarsvet weer goed stollen. Leg het hiervoor even in koud water.

2. Maak je eigen badproducten

Lekker in bad met je eigen badproducten, wie wil dat nou niet? Ga voor een DIY set waarmee je je eigen zeepjes of bruisballen maakt en maak van je volgende douche- of badsessie een echt spektakel. Zeepjes of bruisballen zijn ook echt producten die je niet snel helemaal zelf zult maken. Je hebt er namelijk allerlei ingrediënten voor nodig die je normaal gesproken niet zomaar in huis hebt liggen (denk bijvoorbeeld aan soda, citroenzuur, maïzena). Met een DIY set maak je ze uiteraard wel heel eenvoudig zelf. Een kwestie van een kleurtje kiezen, alle ingrediënten mixen, even wachten en de zeep of bruisbal is klaar!

3. Kleur je eigen tas

Misschien wel de eenvoudigste DIY-tip in de lijst, maar wel een hele praktische. Kleur je eigen tas (of andere producten zoals een etui, mok of puzzel). Erg leuk hieraan is dat het geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of drie. Kunnen ze een pen of stift vasthouden, dan kunnen ze hun eigen een tas inkleuren. Na het decoreren neem je hem bovendien overal mee naartoe en kun je aan iedereen je creatie laten zien!

4. Ga voor een tie-dye set

Leuk voor jong én oud: een tie-dye T-shirt maken. Dit kun je heel simpel doen met wat verf en elastieken. Maar nog beter, in ieder geval voor de eerste keer dat je aan de slag gaat, is om een complete DIY set te kopen. Zo heb je meteen alles in huis dat je nodig hebt. Hiermee bedoelen we naast de verf ook de elastieken, handschoenen, een bak en eventueel zelf een T-shirt. Ga je vervolgens op een later tijdstip weer een keertje aan de slag met tie-dyen, dan heb je aan een setje met enkel verf al genoeg! Dus schaf een tie-dye set en geef je saaie shirts een kleurrijke make-over!

Tie-dye patronen

  1. Strepen. Vouw het shirt gewoon op als een soort waaier of accordeon. Vervolgens wikkel je de elastiekjes om de 5 tot 8 cm om het opgerolde shirt heen. Ga je verven dan zorg je ervoor dat je op elk stuk tussen de elastiekjes een andere kleur verf doet. Na het die-dyen haal je de elastiekjes eraf en heb je een gaaf gestreept patroon. 
  2. Cirkelvormig patroon. Pak in het midden van het T-shirt een klein beetje stof tussen je vingers en bindt hier vervolgens een elastiekje omheen. Ga vervolgens een beetje verder naar onderen en knoop dan weer een elastiekje om het shirt. Ga door totdat je een soort dik touw van stof en elastiekjes hebt gemaakt.
  3. Spiraal. Leg je T-shirt op een vlak onderwerp. Nu moet je de stof gaan draaien. Pak het hiervoor gewoon in het midden vast en maak een draai je hand rond. Net zolang totdat je een spiraalvorm (of een soort kaneelbroodje) hebt. Wikkel hier vervolgens elastieken omheen. Je maakt dan een soort pizzapunten, en kunt er voor kiezen om zes of acht of misschien zelfs tien ‘punten’ te maken.

5. Maak je eigen muziekdoosje

Perfect voor iets oudere kinderen: een eigen muziekdoosje maken. Wat je bij deze set doet is je eigen muziek maken. Hoe gaaf is dat? Met een kleine perforator maak je gaatjes in de bladmuziekstrips en creëer je je eigen melodieën. Een hele gave en creatieve uitdaging. Je kunt uiteraard zelf op zoek gaan naar voorbeelden, maar om je wat op weg te helpen zit er bij de DIY set ook een voorbeeld bij. En misschien is het nog wel leuker om gewoon te gaan proberen, combineren en creëren. Er kan zomaar iets heel moois uit komen!

6. Maak je eigen sieraden

Je kunt op talloze manieren zelf sieraden maken. Ga creatief aan de slag met strijkkralen of rijg gewoon wat kralen aan een touwtje. Wat je natuurlijk ook kunt doen (en wat een echte aanrader is) is om een DIY set aan te schaffen. In zo’n set vind je van alles: kralen, touwtjes, stickers, bedeltjes. Zo hoef je de materialen niet zelf allemaal nog in huis te halen. Daarnaast kun je voor een set van je favoriete bekende figuren gaan, zoals Frozen, Trolls en PAW Patrol. Met je zelfgemaakte sieraden kun je echt je stijl uitdrukken of juist aan iedereen laten zien dat je fan bent van een serie of karakter. En of je nu een armband, ketting of andere sieraden wilt maken: bij Internet-Toys vind je allerlei uiteenlopende sets. Er zit dus altijd wel iets voor jouw kindje tussen!

7. Maak sleutelhangers met krimpfolie

Teken je creaties uit op krimpfolie en maak je eigen sleutelhanger! Op de matte kant van de krimpfolie kun je met kleurpotloden kleuren, op de glanzende kant met een watervaste stiften. Met potloden creëer je een licht effect, met stiften een donkerder effect. Knip je creaties vervolgens uit, plaats in een oven en zie hoe het geheel krimpt. Maak voordat je de creatie in de oven doet met een perforator een gaatje in de folie, zo maak je er naderhand een leuke sleutelhanger van! Naast ‘lege’ krimpfolie vellen waar je een patroon op kunt leggen of je eigen creatie kunt maken, kun je er ook voor kiezen om krimpfolie met een voorgedrukt design te kopen. Ideaal, dit hoef je alleen maar leuk in te kleuren.

Hoe lang moet krimpfolie in de oven?

Ben je klaar met tekenen dan moet je even je creatie uitknippen. Gaatje er bovenin met een perforator en hij kan de oven in. Leg het ontwerp met gekleurde kant naar boven op een stuk bakpapier in de oven (voorverwarmd op ongeveer 160 graden). Leg het even kort, ongeveer 1 minuut, in de oven. Het folie krult eerst op, dan krimpt het en daarna wordt het weer plat. Als het ongeveer plat is kan hij werkje 10 seconden later uit de oven. Leg er vervolgens een zwaar voorwerp of en laat het folie daaronder afkoelen (zodat hij mooi plat blijft).

Het folie wordt in de oven een stuk kleiner maar ook wat dikker, ideaal voor een sleutelhanger dus!

8. Schilderen op nummer

Een echt leuke DIY is schilderen op nummer. Natuurlijk kun je gewoon op een leeg canvas aan de slag gaan en dit als 'DIY-projectje' zien. Maar met een schilderen op nummer set haal jij in één klap alles in huis om een mooi schilderij te maken. En dan hebben we het niet alleen over de benodigdheden zoals penselen, verf en een canvas. Wat je ook in huis haalt is het ontwerp. Je hoeft hier zelf niet meer over na te denken. Het enige wat je moet doen is de set openen, spullen eruit halen en aan de slag gaan. Maar ja, hoe ga je dan pecies aan de slag? Het is natuurlijk helemaal niet moeilijk om vlakjes in te kleuren met de verf uit het potje met hetzelfde nummer als het nummer dat in het vlakje staat. Toch is het wel fijn om nog wat extra tips mee te krijgen voordat je begint met schilderen op nummer. In ons artikel 'Schilderen op nummer: 7 tips voor beginners' lees jij deze tips. En met behulp van die tips slaag jij erin om elk schilderen op nummer project helemaal te laten slagen!

9. Maak je eigen kristallen

Je houdt hier geen praktisch voorwerp aan over, zoals bij bovenstaande tips, maar wel een leuk decoratief item! Je kunt zelf aan de slag gaan met aluin en water, maar het is veel handiger om een DIY set aan te schaffen en daarmee je eigen kristallen te maken. Met zo’n set heb je in één klap alle ingrediënten én een handleiding om de kristallen te maken. Zo hoef je niet meer zelf alles uit te vinden, maar kun je gewoon lekker gaan mengen en creëren. Nadeeltje van deze DIY: het duurt even voordat je kristallen hebt. Afhankelijk van het gebruikte materiaal duurt het enkele uren tot zelfs enkele dagen.


 

Samengevat

Een DIY set is dus vooral ontzettend gemakkelijk. Je hebt meteen alle spullen in huis die je nodig hebt én een handleiding om te maken wat je wilt maken. Ook ideaal: gebruik DIY sets tijdens een kinderfeestje. Niet alle sets zijn even geschikt. Zo kun je beter geen kristallen gaan maken die pas na meerdere uren klaar zijn. Maar wat dacht je van gezellig met z’n allen tassen inkleuren, tie-dyen of met krimpfolie aan de slag gaan.

  • Deze activiteiten duren niet té lang, zijn relatief goedkoop en je houdt er een leuk voorwerp aan over die de kinderen na het kinderfeestje mee naar huis kunnen nemen.
     

Ben je enthousiast geworden over de DIY sets en overweeg je om er één (of meerdere) aan te schaffen? Neem dan eens een kijkje in het uitgebreide en voordelige knutsel-assortiment van Internet-Toys of ga natuurlijk voor een van bovenstaande sets. Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over DIY sets of wil je meer weten over een specifiek product? Neem dan contact met ons op via onze klantenservice of start een live chat op de website.
 

Bekijk al onze DIY sets

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm